learning, life, productivity

100 siders dagbog – hvad har jeg lært?

I august gav jeg mig selv en udfordring – at skrive hver dag i august. Jeg endte med at skrive 27 dage i alt. Se mere statistik nederst.

Jeg har eksperimenteret med mange ting før, men det her ligger i toppen af noget af det bedste jeg har prøvet, der er blevet sat en ny milepæl for min produktivitet. Og det er ikke fordi jeg ser den tid jeg har skrevet som produktiv, men grundet effekten af at starte dagen med at skrive. At sætte sig ned og få tankerne ned på skrift er fuldstændig uvurderligt. Jeg vidste egentlig ikke hvad jeg skulle forvente inden jeg startede, men det gik hurtigt op for mig at det var noget jeg gerne ville fortsætte med efterfølgende.

Nogle mener vi kun bruge 10% af vores hjernekapacitet. Det er muligt. Men det her er en brainbooster af dimensioner. Vi har masser af tanker og idéer hver dag, men 99% forbliver netop det. De bliver aldrig videreudviklet, gennemtænkt og sidste ende eksekveret på. Det er hvad jeg oplevede i august. Mine tanker blev gennemtænkt. Der blev tænkt dybere. Der blev tænkt i løsninger. Der blev lagt planer. Og der blev eksekveret på de bedste af dem. Både personligt og arbejdsmæssigt. Her er nogle de ting der skete i August, som ellers ikke ville været sket:

 • Jeg har ansat en Operations manager i 24Slides. Det er noget jeg har tænkt over i 6 måneder. Først nu er det sket, og kun fordi jeg fik skrevet mine tanker ned omkring det. Hvad var det værste der kunne ske? Hvilke potentiale kunne det have?
 • Jeg besluttede at stille op til IRONMAN Copenhagen, trods sygdom. Jeg fik dengue feber da jeg var i Indonesien i juli måned, og kom hjem indstillet på at sæsonen var slut. IRONMAN den. 18. august var aflyst sagde lægerne. Jeg reflekterede over min træning og hvordan min krop havde det gennem mit skriveri. Havde jeg sat en mental barriere op fordi lægerne sagde jeg ikke måtte/kunne? Jeg følte mig i god form. Ikke optimal, men god form. Jeg gennemførte på 9 timer og 48 minutter. Ca 1 time og 20 minutter hurtigere end 2012.
 • Vi lavede rekordomsætning i 24Slides trods hele teamet var væk i 10 dage. Måske et tilfælde, eller måske fordi jeg har været mere fokuseret end tidligere.
 • Vi launchede en ny service på 24Slides. Brush-up, som er målrettet folk der blot har behov for en mindre opfriskning, men ikke et komplet redesign. En idé jeg fik gennem samtaler med kunder. Løsningen blevet udviklet i min dagbog.
 • Jeg fandt på en ny udfordring til september. Den rammer noget jeg har fejlet på utallige gange. Jeg vil skrive hver dag i september som jeg gjorde i August. Men denne gange er emnet er 24Slides, og indholdet bliver publiceret på bloggen. Det bliver ikke ‘brandet’ indhold, men mine ærlige tanker omkring virksomheden, industrien og teamet. Jeg kommer nok til at bløde, men jeg glæder mig. Læs mere om udfordringen her: 30 days of complete honest writing.
 • Det har altid været en drøm at skrive en bog. Emne og målgruppe fandt jeg ud af via 2-3 dages brainstormning gennem dagbogen. Eksekveringen venter :).

Det er blot er par eksempler som står klarest, når jeg tænker tilbage. Den vigtigste er dog hvordan det har ændret resten af min dag og den ekstra selvrefleksion det har givet. I stedet for at starte med at tjekke emails, facebook eller Podio, så starter jeg med at skrive. Det giver en struktur og motivation for resten af dagen. Det er blot 20-25 minutter hver dag. Vil anbefale alle at prøve det af. Jeg brugte 750words.com.

Her er  lidt sjov statistik fra august:

 • Jeg skrev 27 dage i alt.
 • Jeg har brugt 13 timer og 1 minut på at skrive dagbog.
 • Jeg skrev 25.023 svarende til 100 sider.
 • Jeg skrev i snit 925 ord om dagen svarende til 3.7 sider.
 • Min skrivehastighed var i gennemsnit 38 per minut.
 • Det tog mig i snit 20 minutter at skrive 750 ord – 3 sider.

God skrivelyst!

/Tobias

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Share on StumbleUpon0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *